Assortiment

Beauty Plants heeft met de Anigozanthos Beauty Serie een unieke lijn op de markt gebracht. Beauty Plants kweekt deze exclusief voor zijn klanten. Er wordt continu gewerkt aan verbetering van de groei en de ontwikkeling van het product. Daarnaast wordt er middels veredeling gewerkt aan nieuwe variëteiten. Alleen soorten met de beste eigenschappen worden op de markt gebracht.

 

Eigenschappen

De Anigozanthos is een grasachtige plant met bloemen in de vorm van een Kangoeroepootje. De Anigozanthos komt voor in de natuur in Australië en geldt daar zelfs als nationaal symbool.

De Anigozanthos is een Griekse naam wat ‘ongelijk bloemig’ betekent. Precies zoals de Anigozanthos is: geen bloem is hetzelfde. Bij lange dagen, minimaal 12 uur daglicht, gaat de Anigozanthos bloeien. De bloei bestaat uit het openbreken van de bloembuisjes in de vorm van een ster.

Verzorging

De gekweekte Anigozanthos heeft, anders dan haar broertje, in het wild een grote behoefte aan voldoende water. De Anigozanthos maakt penwortels welke op zoek gaan naar het grondwater. De plant kan goed tegen natte voeten; geef dus gerust ruim water.

De Anigozanthos kan zowel binnen als buiten gedijen. Dit behoeft weliswaar verschillende verzorging.

 

 

Anigozanthos in huis

  • plaats de plant op een plek met veel licht;
  • geef de plant om de drie dagen ruim water;
  • verwijder uitgebloeide/verouderde bloemstelen;
  • als de kleur vervaagt kan de plant buiten worden geplaatst. De kleur komt dan weer terug. In verband met direct zonlicht zullen grote bloemstelen wel verouderen. De plant vormt uit zichzelf weer nieuwe bloemstelen.

 

Anigozanthos in de tuin

  • plaats de plant pas in de tuin als de temperatuur niet meer onder de vijf graden Celsius komt;
  • plaats de plant in halfschaduw of de volle zon. De plant zal moeten wennen aan direct zonlicht, waardoor oudere bloemstelen zullen verouderen;
  • de plant gedijt het beste in de pot, maar kan ook als eenjarige bloeier in de tuin worden geplant;
  • geef de plant, als het niet regent, om de twee dagen ruim water.