Assortiment

Beauty Plants heeft door de blijvende selectie in variëteiten een smal assortiment overgehouden. Een assortiment dat is ontstaan door te kijken naar de bloem, de houdbaarheid, de knopbezetting, de groei en het Noord-Europese klimaat. Elk jaar worden er nieuwe variëteiten van de 3.000 verschillende Camellia soorten getest. Hierdoor is ons assortiment vernieuwend en wordt de kwaliteit steeds beter. Een perfect assortiment voor de kweker, de handelaar en de consument.

Eigenschappen

De Camellia is een groenblijvende Japanse heester met lederachtig blad en prachtige bloemen. Van eenvoudig tot een bloemvorm zoals een gevulde pioenroos.

De Camellia is een unieke tuinplant, welke erg vroeg in het voorjaar bloeit. In februari en maart, om precies te zijn. Als de Camellia goed verzorgd wordt kan de heester uitgroeien tot een ware boom.

Verzorging

Voor de verzorging van de Camellia zijn een aantal zaken van groot belang. De meeste Camellia's zijn van december tot en met maart te koop. Aan te raden is om de Camellia gedurende de eerste periode in de pot van de kweker te verzorgen of over te planten in een grotere kuip tot eind april. Hierna kunt u de plant in de tuin poten. Wanneer u de Camellia te vroeg in de tuin plant, kan door het natte weer knopval of wortelrot ontstaan.

 

Stappenplan:

  • geef uw Camellia voldoende water, maar zorg wel dat het water goed weg kan lopen;
  • zorg ervoor dat u een plek vindt waar geen ochtendzon schijnt. Dit kan namelijk tot knopval zorgen;
  • maak het plantgat tweemaal zo groot als de kluit van de pot, zowel in de breedte als in de diepte;
  • vul het plantgat met zure potgrond (Rhododendron grond) rondom de kluit;
  • een Camellia heeft een hekel aan kalk; geef dus nooit kraanwater;
  • een Camellia gebruikt niet veel mest. Eenmaal standaard mest per jaar is meer dan voldoende.