Anigozanthos

Anigozanthos

Mysterieuze schoonheid voor binnen en buiten

The star of the show

Alleen al de naam klinkt opwindend: Anigozanthos. Het is Grieks voor ‘ongelijk bloeiend’, een verwijzing naar de unieke bloeiwijze. Als de bloembuisjes openbreken krijgt de bloem de vorm van een ster. Geen twee bloemen zijn gelijk. De Anigozanthos kan zowel naar binnen als naar buiten, of in combinatie: in het voorjaar als binnenplant, daarna als blikvanger buiten.

Meet The Beauty Series

Beauty Plants teelt Anigozanthos van eigen genetica: de Beauty Series. In het assortiment zijn de beste teelteigenschappen en de mooiste kleuren samengebracht. Het zijn soorten die de consument continu weten te verleiden. Met jarenlange ervaring zijn we in staat om marktgericht te produceren. En blijvend onderscheidend te zijn.

Assortiment

De specialist in Anigozanthos

Het is een plant die ontworpen lijkt door een kunstenaar. Grillig van vorm. Bloemen die één voor één anders zijn. Bladloze, behaarde stengels. De van oorsprong Australische plant verovert ook Europa. Beauty Plants ontdekte de schoonheid ervan. Door ons toe te leggen op de teelt zijn we uitgegroeid tot een van de specialisten. Inclusief eigen rassen in het assortiment.

Inspiratie

Creativiteit from ‘down under’

Verzorgingstips

Weinig aandacht, veel water

De Anigozanthos is een plant met talent voor binnen en buiten. In zijn natuurlijke omgeving kan de plant makkelijk met een minimum aan water toe. De penwortels groeien door totdat ze water tegenkomen. Als gekweekte variant heeft de Anigozanthos juist behoefte aan veel water. Zelfs natte voeten zijn geen bedreiging. Dat maakt het tot een plant die wel heel makkelijk te verzorgen is.

In huis

In de tuin 

Plaats de plant op een plek met veel licht;

Geef de plant om de drie dagen ruim water;

Verwijder uitgebloeide en verouderde bloemstelen

Als de kleur vervaagt kan de plant buiten worden gezet. De kleur komt dan weer terug. Door het directe zonlicht zulle grote bloemstelen wel eerder verouderen. De plant maakt uit zichzelf weer nieuwe stelen aan

Zet de plant op een plek met halfschaduw of in de volle zon. In direct zonlicht verouderen de bloemstelen eerder

Geef de plant om de twee dagen water als het niet regent

Anigozanthos staat het liefst in een pot en kan als eenjarige bloeier ook in de tuin worden geplant

Plaats de plant pas in de tuin als het buiten niet kouder van vijf graden is

In huis verloopt de kleur na verloop van tijd van fel naar iets fletser, in de tuin keert de oorspronkelijke kleur weer terug