Camellia

Camellia

De heester die de winter kleur geeft

Miss Japan

Het is een heester die altijd de aandacht trekt: donkergroen blad, fris gekleurde bloemen. Soms eenvoudig, dan weer vergelijkbaar met een gevulde pioenroos. Met die kenmerken is de van oorsprong Japanse Camellia ook in Europa geliefd. Al was het maar omdat het een tuinplant is die de winter kleur geeft. Al in februari en maart krijgen tuinen een voorjaarsgevoel.

Een selectie uit duizenden

Liefst 3000 variëteiten telt de Camellia. Alleen de mooiste soorten komen door de strenge selectie van Beauty Plants. Die letterlijke selectie uit duizenden heeft geleid tot een uniek assortiment - aantrekkelijk voor handel en consument.

Assortiment

Een tuinplant met Oosterse roots

Beauty Plants heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de teelt en staat bekend om een herkenbaar assortiment, gekweekt van begin tot eind. De focus ligt op potmaat 19 cm.

Afnemers weten wat ze bij ons kunnen verwachten: een stabiel assortiment dat opvalt door de hoge kwaliteit van de planten. Deze uitzonderlijke kwaliteit komt niet alleen door ervaring maar vooral door doorselecteren op de juiste soorten.

Inspiratie

Winterhard, groenblijvend en onverwoestbaar.

Verzorgingstips

Een ideale groeier in Europese omstandigheden

Een Camellia laat zich eenvoudig verzorgen. Ook omdat het een heel sterke plant is. Zelfs buitentemperaturen tot -10 graden Celsius brengen deze tuinplant niet van z’n stuk.

Vermijd de ochtendzon die knopval kan veroorzaken.

Geef de Camellia voldoende water, maar zorg wel dat het water kan weglopen. Geef geen kraanwater; Camellia’s houden niet van de kalk die erin zit.

Maak het plantgat in de tuin tweemaal zo groot als de kluit van de pot, zowel de breedte als de diepte. Vul het gat met zure, humusrijke potgrond.

Ons aanplanting advies: Houdt de plant bij aankoop in de pot, zo kan de plant gemakkelijk binnen gezet worden bij sterke nachtvorst. In het voorjaar kan de Camellia het beste geplant worden in de volle grond, zodat het wortelgestel kan groeien voor aankomende winter.

Eenmaal per jaar mest geven is genoeg.