Mandevilla

Mandevilla

Mediterrane schoonheid

Groeiende populariteit

De Mandevilla is aan een opmars bezig in de Europese tuinen. Afkomstig uit Zuid-Amerika bloeit de kleurrijke klimheester ook hier uitbundig: van maart tot de eerste vorst. Tel bij die natuurlijke schoonheid de makkelijke verzorging op en de groeiende populariteit van de Mandevilla is verklaard.

Focus op noviteiten

Beauty Plants teelt alle classics van de Sundaville collectie: variëteiten die opvallen door de uitbundige bloei en de krachtige groei. Aangevuld met eigen noviteiten, die betere teelteigenschappen combineren met vernieuwingen in kleur. Samen met veredelaar MNP/Suntory ontdekken we steeds meer van die verborgen schoonheid. Om de consument te verrassen met een breed assortiment (P12, P14, P17, P19 en P24) dat onderscheid en een uitzonderlijk lang seizoen (week 14-34) heeft.

Noviteiten

Niet alleen nieuw, maar vooral vernieuwend

De natuur verder perfectioneren, het is de uitdaging die we bij Beauty Plants graag aangaan. Regelmatig voegen we iets toe aan ons brede assortiment. Maar wel op één voorwaarde: dat een nieuwe variëteit van echte meerwaarde is. In kleur, teelteigenschappen of bloeiwijze.

2021 2022 2022 2023
Sorry, your browser does not support inline SVG. Sorry, your browser does not support inline SVG.
2021

Introductie Flamingo Pink

Als in 2018 een mutant van de Flamingo wordt ontdekt, hebben we meteen het idee iets unieks in handen te hebben. Het is een kleur die nog niet op de markt is. Drie jaar later is de Flamingo Pink een regelrechte noviteit: een oudroze bloem met een witte blush. De unieke tekening past goed bij de naam Flamingo. Daarom heeft ook Sundaville ervoor gekozen de naam te gebruiken.

2022

Introductie Early Pink

Een explosie van kleurrijke bloemen in het roze: het is het kenmerk van Early Pink, een mutant van Early Scarlet. Sinds 2022 is het een officiële toevoeging aan het Sundaville assortiment. De Early Pink heeft meer bloemen en bloemknoppen met een fris, licht blad. De bloem heeft een geel hart. Het is een krachtig soort met minder kans op geel blad.

2022

2e Plaats Glazen Tulp Flamingo Pink

Deze Oscarwaardige onderscheiding gaat naar de beste marktintroductie in de categorie snijbloemen, concepten, kamerplanten en tuinplanten.

Een mooie avond met live muziek, walking dinner én de tweede plaats in de categorie tuinplanten voor de Flamingo Pink.

Trots zijn we op de mooie woorden van de jury over onze noviteit: "Mooie plant, elegante uitstraling, onderscheidend en een mooie kleur combinatie. Zeer makkelijk in onderhoud!"

2023

Introductie Double Blush Pink

Een doorbraak in de Sundaville veredeling. De eerste dubbelbloemige Sundaville ter wereld. Gevonden in onze kassen.

Webshop

Mandevillashop.com

Noem het liefde voor een mediterrane schoonheid. Eén die we het liefst willen delen met zoveel mogelijk anderen. Daarom heeft Beauty Plants ook een eigen webshop én een fysieke winkel, voor 100% gewijd aan de Mandevilla. Online kan de consument direct bestellen uit het grote assortiment trendy en veelzijdige tuinplanten. Maar Mandevillashop.nl is meer. Het is ook het trefpunt voor wie alles wil weten over de plant. Van verzorgingstips tot inspiratie. In enthousiaste artikelen, maar ook als duidelijke video’s.

Natuurlijk blijft business-to-business-levering de hoofdactiviteit van Beauty Plants. Net zo belangrijk vinden we het om ‘direct’ in contact te staan met onze eindconsument. Met de data van de webshop en de winkelverkoop kunnen we nóg meer inspelen op de wensen van afnemers. Of zien welke potmaten en kleuren populair zijn. Daardoor versterkt de levering aan de consument ook de relatie met onze zakelijke afnemers.

Inspiratie

De sfeermaker op tafel en
in de tuin.

Verzorgingstips

Take it easy met Mandevilla

Bestaan ze, planten die bijna geen verzorging vragen? Check de Mandevilla. Minimaal onderhoud, maximaal plezier.

De ideale standplaats is in de volle zon of de halfzon. Hoe meer zon, hoe beter de Mandevilla bloeit.

Houd de potgrond licht vochtig en zorg ervoor dat overtollig water altijd weg kan lopen. Heb je last van gele bladeren? Dit ontstaat vaak door te veel water.

Zet de Mandevilla niet in de volle grond. De volle grond kan in het voorjaar te koud en vochtig zijn. Kies daarom voor een plantenbak.

De Mandevilla is niet winterhard. Let vooral op in april. Éen nacht vorst kan voor de plant al funest zijn. Wil je de plant overwinteren? Doe dit op een lichte maar vrij koude plaats, met 8 tot 15 graden. Geef de plant minimaal water om wortelrot te voorkomen.

Het plantsap is moeilijk uit kleding te krijgen bij het snoeien. Ook blijft het makkelijk plakken aan de snoeischaar. Neem liever een oud exemplaar.