Verkoper binnendienst

Interne sales

Beauty Plants is op zoek naar een Verkoper Binnendienst

Beauty Plants is een hardgroeiend familiebedrijf, waarin een nieuwe jonge generatie het bedrijf verder uitbouwt. Met een flinke dosis ambitie wordt het bedrijf stap voor stap naar een hoger en professioneler niveau getild. En dat doet Beauty Plants vanuit haar eigen visie.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als Verkoper Binnendienst ben je verantwoordelijk voor de orderafhandeling in het bedrijf. Dat betekent dat je alle dagelijkse orders aanneemt, bundelt, uitbesteedt, controleert en afrondt. Daarnaast zal je op termijn dé contactpersoon worden voor de klanten met betrekking tot de dagelijkse orders. Jij weet van de hoed tot de rand wat onze klanten willen. Het is jouw verantwoordelijkheid dat de klant op tijd zijn bestelling ontvangt en tevreden is. Ook ben je het aanspreekpunt voor de werknemers met betrekking tot alle vragen over de orders.

Hoe ziet jouw dag eruit?

De werkdag begint met het accepteren en bundelen van de orders. Orders komen binnen per mail, telefonisch en de digitale systemen. De orders zet je in het bestelsysteem en je maakt de indeling op de karren. Je zorgt ervoor dat degene die de orders maken, precies weten wat er moet gebeuren. Zij kunnen nu aan het werk.

Terwijl de orders gemaakt worden, regel je het transport, om de orders door te gegeven en op tijd bij de klant te krijgen. Voordat de orders op transport gaan, controleer je of de bestellingen op de juiste wijze zijn gemaakt. Kloppen de aantallen? Zijn de juiste trays gebruikt? Zijn de wensen van de klant doorgevoerd?

Daarna kunnen de facturen worden geprint. In de tussentijd kun je telefoontjes ontvangen van klanten over vragen, bestellingen of problemen. Als Verkoper Binnendienst ben je een belangrijk contactpersoon voor de klant. Jouw indruk heeft veel invloed op de manier waarop de klant naar Beauty Plants kijkt.

Samen met de Sales Manager houd je de verkoopcijfers nauwlettend in de gaten. Loopt de verkoop volgens planning? Welke producten kunnen beter? Hoe kunnen we de verkoop stimuleren? Samen met de Sales Manager bekijk je hoe het maximale uit de verkoop gehaald kan worden. Wellicht zijn er promoties, nieuwe klanten of extra verkoopkanalen nodig om de verkoop te stimuleren. Samen weeg je daarin de beste keuzes af.

Dit is wat we zoeken

Wie zoeken wij?

  • Jouw energie is van toegevoegde waarde voor de werksfeer en gezelligheid binnen het team
  • Jouw pro-activiteit leidt tot nieuwe inzichten
  • Jouw leergierigheid zorgt ervoor dat je snel op de hoogte bent van de werkprocedures
  • Jouw stressbestendigheid zorgt ervoor dat anderen relaxed kunnen werken
  • Dankzij jouw timing zijn alle orders op tijd bij de klant

Wat neem je samengevat mee?

  • Een afgerond HBO-opleiding of MBO-opleiding met 3 jaar gerelateerde werkervaring
  • Goede beheersing van Excel en Word
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Sterke en daadkrachtige persoonlijkheid
  • Flexibele instelling

Wat zijn mijn doorgroeimogelijkheden?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om deze functie verder uit te bereiden. Hierbij kun je denken aan het beheren van het digitale aanbod en het maken van offertes. Daarnaast is het mogelijk om uit te groeien tot dé contactpersoon voor alle dagelijkse klanten. Je belt dan met klanten voor het dagelijkse aanbod, promoties en andere speciale aanbiedingen. Ook zul je klantbezoeken doen om de relatie te optimaliseren en is er ruimte voor acquisitie van nieuwe klanten. Daarmee wordt jouw verkoopfunctie een combinatie van binnendienst en buitendienst.

Wat hebben wij te bieden?

Beauty Plants wil graag de volgende stap maken, op weg naar verdere professionalisering. Het team is in opbouw. Dat betekent dat je het vertrouwen krijgt om snel grote verantwoordelijkheden op je te nemen. Je krijgt daarin veel vrijheid om van jouw baan een succes te maken. Ook kun je sparen voor extra vakantiedagen, ideaal. Daarnaast is het team van Beauty Plants vooral heel gezellig, jong en ambitieus.

Heb je interesse? Word je enthousiast van deze functie? Zie jij het als een uitdaging om samen met Beauty Plants de professionaliseringsslag te maken? Neem dan contact op met Tim Koene per mail via tim@beautyplants.nl.